Tillägnar detta inlägg till mina kunder!!!

För er som jag tränat så in i norden och ni har fått träningsvärk som heter duga, nu kan ni smått le då jag verkligen lider idag efter gårdagens pass! Tycker ni ska ha ett stort leende det hade jag haft om någon tränat skiten ur mig och sen fick smaka på sin egen medicin, hehe :)
Ja så denna dag blev det ingen träning trots att jag ville det! Utan det blev bara vila för hela slanten!
Imorgon är en ny dag med nya möjligheter och ny MMA träning :) Ska försöka få lite bilder därifrån imorgon!
Tataaa

Mördar träning på Fighter Center!

FY FAN...... kan inte uttrycka mig bättre! Var en helt galen träning ikväll på MMA:n. Trodde helt säkert att jag var redo att dö :p Konstant sparring i X antal minuter, kändes som en evighet! Men fy fan, nu kommer jag sova gott.
Innan detta passet hade jag även hunnit köra rygg och mage på gymet! Hade en del kunder idag på gymmet med så det var lite att göra, men kul var det, som alltid, mitt jobb kan inte vara annat än roligt :)
Nae nu kastar jag in handduken och lägger mig i sängen så jag orkar med morgondagen!!
Imorgon blir det kunder från 0700, luncha med kusinen, träna bic+tric, sen kunder igen. Enkel dag helt enkelt :)

Hur blir man bästa Pt:n?!

Att vara Personlig tränare handlar om att få personer att nå sina mål. En Pt talar oftast om att du måst göra dittan och dattan för att nå dina mål och det kostar si och så mycket.....! Men enligt mig handlar det om så mycket mer än så. Jag har jobbat inom psykiatrin inom många år och har lärt mig att grunden till varför personer är överviktiga är att dom faktiskt är olyckliga människor många utav av dom, jag drar absolut inte alla över en gräns! Många tror om jag får den rumpan, dom musklerna och den midjan osv så kommer jag att bli lycklig. Så är verkligen inte fallet, utan det handlar om att ta hand om det som gjort att man är i det tillståndet man är i. Granska sig själv är faktiskt väldigt svårt för vissa, då man anser att vissa händelser eller visa problem inte är så stora. Faktiskt så kan det vara så att det lilla problemet som dom inte tycker är så stort kan vara det man behöver lösa för att må bra. För att kunna nå TOTAL FITNESS så behöver man ta tag i både det mentala som det fysiska. Ofta är det så att tar man tag i det mentala och inte gömmer sig från sina problem så kommer det fysiska komma automatiskt. Tro mig, jag säger inte att detta är en lätt match, det är snarare kanske den tuffaste motståndaren du kommer att möta! Men du kommer att VINNA!
Så helt enkelt, det jag säger är att det är viktigt för en Pt att kunna läsa mellan raderna när man pratar med en person som vill komma igång med träningen. Varför just detta mål, Vad kommer hända efter att du nått ditt mål, hur tror du att du kommer att känna dig efter att ha nått ditt mål???
Det handlar inte om att ställa frågan: Hur mår du psykiskt?
Vi är inga psykologer eller samtals terapeuter. Men vi finns där för att lyssna!!! Glöm aldrig det, vi är en som dom ibland känner att dom kan prata med, avvisa aldrig! Vi finns där för att stötta dom hela tiden!!
LYSSNA och finns där det kan göra otroligt stor nytta i deras nya och hälsosamma liv, det ger dom ännu större chans att faktiskt lyckas.
Tänkte även skicka med en länk till lite inspiration :)

http://www.youtube.com/watch?v=Gc4HGQHgeFE


Återhämtning!!

Japp igår var jag ute med några vänner en sväng på Stureplan, man måste koppla bort jobb och annat ibland.
Hade riktigt roligt och träffade många bekanta och vänner! Stötte på min vän och kollega Philip på en nattklubb. Hängde med dom ett tag för att sedan fara hem efter att jag tyckte att jag fått nog!
Nu blir det jobb i stora mängder framöver :)

Träningsvärk!!

Märkte att jag varit borta från MMA träningen ett tag, har sjuk träningsvärk idag i hela kroppen! Trotsade foten trots att den inte är riktigt hel ännu. Men det gick bra iaf, visa saker kändes ganska ordentligt i foten men då fick man hoppa det momentet! Nu idag blir det vila, för denna vecka som kommer så kommer det bli totalt 9 pass. 3 MMA, 4 gym och 2 intervaller.

Hasta Luego

MMA

Idag har jag kört mitt första MMA pass denna terminen, helt sjukt underbart!! Fy fan jag trodde jag verkligen skulle dö. Var helt slut efter ca 40 min in i passet, så sparringen vart lite si så där!! Fick verkligen köra ut mig totalt.
Efter MMA passet träffade jag Ida och tränade henne! Blev ett pass med superset på axlar och en rejäl omgång av magen efter det! Hon var bra trött, mådde lite illa men höll ut hela vägen, galet bra :D
Nu blir det städning och sen blir det lite grill fest Axelsberg!
Adios
En bild från utbildningen igår

Good morning!!!

Ja fan snacka om att ha sovit länge, men det var precis vad jag behövde! Nu börjar jag strax MMA träning på slussen! Nog bäst att sticka så man hinner med allt.
Har varit skit kass på att lägga ut bilder på bloggen! Ska bli bättre där också!!
Nae nu måste jag fan sticka, har en hel del att hinna med idag :)
Pampam pampam pampam

Secret and not so secret!!!

Har idag gått utbildning på pt skolan! Det var Pernilla som höll kursen hon är så galet bra lärare :)
Var galet trött på utbildningen då jag bara sovit 3 timmar inatt, men det får man ta igen senare!
Nu är man på ett litet secret meeting hemma hos Pawel där det är en hel del saker som vi måste fixa med! Men det kommer gå sjukt bra då vi har en hel del planer kring hur allt ska läggas upp och planeras :) När allt blir klart kommer jag avslöja allt ;)

Specialist i träning för gravida!!!!

Träning och graviditet har länge varit ett laddat ämne och man kan ännu idag se två skolor, de liberala som förespråkar träning och de konservativa vilka anser att träning bör undvikas. Många kvinnor är fortfarande osäkra på om och hur de ska träna under sin graviditet samt direkt efter förlossningen. Det finns ett stort behov av personliga tränare på landets friskvårdsanläggningar med kunskap inom graviditet och träning. Att veta hur man bör träna gravida är något som kan öka antalet klienter ytterligare. Marknaden kring detta ökar hela tiden! Det har visat sig vara bra för både kvinnan och barnet att vara i rörelse. Vissa muskler och vissa rörelser ska inte en kvinna träna under graviditeten så därför krävs det en som är utbildad på detta område som tränar en gravid kvinna!

Nedan finns några av alla de fördelarna träning (t ex styrketräning) för med sig under och efter en kvinnas graviditet. (Detta är ett utdrag ur en artikel från muscles.se)

  • Ökad tolerans mot smärta och obehag som kan förekomma under graviditet med värkar.
  • Reducering av komplikationer före och efter graviditeten
  • Snabbare återhämtning efter graviditet
  • Reducering av benkramp som kan komma när man går upp i vikt
  • Minskar den hastiga ansamlingen av fett i kroppen genom




  • Så imorgon blir det äntligen dags för mig att gå denna specialist utbildning :) Så är ni gravida eller har varit gravida och inte vet hur ni ska träna så kan ni maila mig så hjälper jag gärna till :)

    Mail: [email protected]






    Inspelning på World Class Nybroplan!!

    Har haft en inspelning idag för nya dokusåp an Ladies som kommer senare i höst på Tv4+! Gick galant tyckte, var nog ändå onödigt nervös må jag säga. Har lite minnes luckor av vad jag sagt, hahaha kanske sa något konstigt :p Hade en sådan sjuk tur när jag skulle dit idag med, jag vaknade 5 min innan jag skulle vara på plats och det tar minst 30 min kommunalt utan stress. Fick bli en Taxi i ilande fat och Taxi chauffören var verkligen gryyyym, han körde som en skållad råtta och det var inte de lagligaste varianterna som uppkom när det var en bilkö vi hamnade i. I Taxin hade jag fått ett mess från en Person som heterÅsa och hon hade skrivit att dom skulle bli försenade pga av tekniska problem..... snacka om tur :)
    Men men hur som helst allt gick iaf bra, har tagit en vila nu och nu bär det av till gymet :)
    See ya all!!!

    Dagens pass och inspelning av reality serie imorgon!!

    Japp idag blev det ett snabbt pass på World Class Nybroplan :) Tränade endast bröst idag, gick lite si så där pga smärta i vänstra axeln. Men men blir att besöka Naprapaten på Måndag så ska dom få plåga den lite!
    Dagens pass:
    Bänkpress -superset- Cablecross

    Lutande Hantelpress -superset- Armhävningar med hantlar

    Pec Dec
    Imorgon ska jag spela in ett inslag i en ny dokusåpa som kommer i höst där jag ska vara Pt åt en av huvudpersonerna. Kommer inte ihåg om det skulle vissas på 4:an eller 4+, men men ska bli kul iaf!!
    Hoppas på att jag inte tabbar mig bara, men min självsäkerhet ska det nog gå bra, hehe ;)
    Hasta Luego

    Veckans övning och gympass med Mr biff him self, Andreas!

    Idag kommer äntligen veckans övning :)
    Innan vi fotade för veckans övning blev det ett härligt gympass, Jag och Andreas körde först en muskel grupp var utan att köra tillsammans då vi inte hade exakt samma upplägg. Men vi fick till ett sjukt bra Bicepspass som vi körde tillsmmans!
    Dagens Pass:
    Triceps Pressdown i Cable cross -superset- Frenchpress 6 RM - 6 RM
    Triceps pressdown med snöre i Freedomtrainer -superset- Dips 6 RM + 6 RM
    Enarms triceps pressdown i Freedomtrainer
    Bicepscurl med stång (smalt grepp) i Cablecross -superset- Bamsecurl 6 RM+6 RM
    Skivstångs curl 12 RM
    Hantelcurl 12 RM ( omvänd excentrisk rörelse, handflatan nedåt)
    Veckans övning: Militärpress
    Muskelgrupp: M. Deltoideus
    Position: 90 grader i knäled, ha benen på vardera sida om bänken. Ha ett stabilt buktryck, underarmarna ska peka rakt upp när du har 90 grader i armbågsled (bild 2).
    Övningsutförande: Spänn magen för att undvika svank. Ha ett konstant bra buktryck. Försök hålla kroppen i ett konstant läge. Starta i utgångsläget (bild 1). Stången ska föras rakt upp framför ansiktet. Sträck upp armarna i ett sträckt läge så stången hamnar ovanför huvudet! När du pressar stången uppåt undvik att rikta bröstkorgen uppåt som är ett vanligt fel i denna övning! Om du gör det finns det risk att klämma diskarna i ryggraden.

    Ställ gärna frågor om något är oklart!!!
    Ciao

    2 nytränade och en powernap :)

    Har haft två kunder nu på morgonen den första 0700 och den andra 0800! Var bra segt att komma upp idag då man bara sov 3 timmar inatt! Så nu är jag värd en power nap tycker jag :) Sen blir det uppoch hoppa lingon råtta!!! Då blir det dags att steka på mina kotletter :D
    Sen idag blir det att ta lite nya foton för en ny övning och sen ett härligt biceps och triceps pass!!!!

    Johanna och Ida!!!

    Tränade Ida idag på morgonen och hon har så sjukt bra teknik så det är alltid lätt att sätta ihop ett program till henne! Fick bli ett intensivt rygg och bröst pass! Vi supersetade genom hela passet på rygg och bröst!
    Tror Ida tyckt det var ganska jobbigt men fan vad hon kämpade, ända in i slutet!
    Sjukt bra!
    Tränade Johanna sen på eftermiddagen! Hon var väldigt glad då hon kom och berättade att hon redan gått ner ett kilo, sen gjorde vi några mätningar och hon hade verkligen gjort framsteg, mer säger jag inte nu ;) Blev ett riktigt bra pass. Vi körde triceps och axlar.
    Super setade axlarna med Militärpress och Hantellyft åt sidan! Sedan även efter det ytterligare ett super set på axlar vilket blev cablecross för baksida axlar och sedan liggande flyes för baksida axel!
    Galet bra Johanna! :D

    God morgon och TRÄNINGSVÄRK!!!

    God morgon på er! Kanske lite sent att säga godmorgon men jag sov iaf till nu och det var underbart! Nu bär det av till jobbet också! Undrar hur det ska gå, körde mitt andra benpass igår sedan skadan och snacka om träningsvärk :) På ett sätt känns det helt underbart och på ett annat sätt jäkligt plågsamt! Finns nog inte en muskel jag inte har träningsvärk i! Mina skinkor känns som om dom var gjorda av sten och att någon har hammrat med en slägga på dom :p
    Nae bara att bita ihop! Nu kör vi!!!!!!!!!

    Dagens Ben och magpass!

    Efter en sen kväll igår blev det ändå ett mycket bra pass idag! Orkade med mycket som vanligt tack vare min underbara Pre-workout.


    Följande ben övningar:

    Trappan (fram och tillbaka) 4 gånger á 45 kilo med skivstång

    Marklyft 4 x 10 - 80 kg

    Benböj 3 x 10 - 80 kg superset Benspark

    Mage:

    Clean crunch 3 x 10 - 30 kg superset peak komb. floor wipers (omvänd crunch på bänk)

    I chins ställning: Omvänd crunch Raka/sneda 4 x 8

    Woodchopper 3 x 10 - 36 kg
     

    Bröllop och återförening!!

    Var på på min moster Ulrikas bröllop igår som blev till det bästa bröllopet jag varit på :) Vigseln var rekord snabb, så det var garanterat ingen som gäspade iaf :) Den personen som vigde dom pratade så fort att det var svårt att höra vad han sa!! Tyckte jag var skit kul!!
    Sen började maten, ojojoj var otroligt god mat och TÅRTAN det är nästan olagligt att ha en sådan god tårta :) Var ta mig fan den bästa jag smakat!
    Var väldigt trevligt att få träffa alla kusiner igen!! Vi har alla inte setts på länge och att alla var tillsammans samtidigt har jag nog aldrig varit med om iaf!!
    Tack Kalle och Ulrika för en underbar kväll med god mat och dricka och ett STORT GRATTIS till er båda!!!
    Jag och Morfar

    Sammanfattning av 3 dagar då jag bloggat värdelöst!!!

    Har bloggat väldigt dåligt då jag har haft en hel del jobb och känt mig krasslig och lite utmattad!
    Men men här kommer en ordentlig sammanfattning, kort och koncist :)
    I förrgår tränade jag Ida Warg! Hon är ta mig fan grym på allt vi gör, sätter varenda övning perfekt. Det är så jäkla bra för då kan vi bara ösa på med träningen och vi behöver inte gå in på några detaljer kring teknik!
    Vi jobbade ordentligt på armarna och Ida blev ganska slut måste jag säga :) Efteråt tog vi och laddade på igen med lite Sushi :D
    REKORDSLAGNING :)
    Japp träffade Julia då idag som är medlem på vårat gym! Vi körde ett PT pass men innan vi gjorde det var hon fast besluten på att åter ta tillbaka 1:a platsen på Jägarvila!!!! Hn slog inte bara tjejerna utan även Killarna :) Hon hamnade på tiden 10 min och 20 sek! GALET BRA!!! Nu har ni fan något att bita i  ;) Tack vare detta är det tjejerna på gymet som leder 2 av 3 tävlings grenar!!!
    BRA JOBBAT JULIA!!! :)
    JOHANNA is back in the game!!!
    Johanna är som sagt tillbaka och hon jobbar alltid lika jäkla hårt och det märks tydligt att hon är målmedveten!! Blev ett ordentligt rygg och mag pass! Blev lite illamående stunder under träningen men det nonchalerade Johanna helt :D
    Har bloggat väldigt dåligt då jag har haft en hel del jobb och känt mig krasslig och lite utmattad!
    Men men här kommer en ordentlig sammanfattning, kort och koncist :)
    Ida rocks!!
    I förrgår tränade jag Ida Warg! Hon är ta mig fan grym på allt vi gör, sätter varenda övning perfekt. Det är så jäkla bra för då kan vi bara ösa på med träningen och vi behöver inte gå in på några detaljer kring teknik!
    Vi jobbade ordentligt på armarna och Ida blev ganska slut måste jag säga :) Efteråt tog vi och laddade på igen med lite Sushi :D
    Haha Ida försöker lära sig äta md pinnar :)
    REKORDSLAGNING :)
    Japp träffade Julia då idag som är medlem på vårat gym! Vi körde ett PT pass men innan vi gjorde det var hon fast besluten på att åter ta tillbaka 1:a platsen på Jägarvila!!!! Hn slog inte bara tjejerna utan även Killarna :) Hon hamnade på tiden 10 min och 20 sek! GALET BRA!!! Nu har ni fan något att bita i  ;) Tack vare detta är det tjejerna på gymet som leder 2 av 3 tävlings grenar!!!
    BRA JOBBAT JULIA!!! :)
    JOHANNA is back in the game!!!
    Johanna är som sagt tillbaka och hon jobbar alltid lika jäkla hårt och det märks tydligt att hon är målmedveten!! Blev ett ordentligt rygg+ bröst och mag pass! Blev lite illamående stunder under träningen men det nonchalerade Johanna helt :D
    Sen är jag bara tvungen att lägga upp denna bilden som jag tog igår på två vänners händer :p Ganska stor skillnad :p
    HAHA ser galet ut :p
    Nae nu måste jag dra!!! Ska springa iväg på ett bröllop då min moster ska gifta sig :)
    Taaattaaa!

    Bröllop!!!!!!

    Idag blir det ett kort litet pass för min del, men bättre än ingen träning alls! Idag ska det coachas och tränas på jobbet! Ser fram emot det! Imorgon bär det av mot Norrtälje för bröllop då min moster ska gifta sig! Kommer bli hur bra som helst! Har inte en aning om vart i Norrtälje festen blir av men det är bara att hänga på och följa strömmen!

    ANABOLA ANDROGENA STEROIDER!!

    Dom senaste dagarna har jag hört talas om allt fler personer som tagit eller tar AAS och det känns sjukt tråkigt! Att folk har en sådan dålig självbild av sig själva måste tyda på att samhället är ganska FUCKED UP! Så tycker det är dags att väcka lite liv i folk för att visa vad det gör med kroppen och vilka bieffekter det har! Är väldigt oroande då man jobbar inom branschen och hör en hel del och märker av en tillväxt kring användandet av AAS preparat.
    AAS är kemiskt framställt könshormon där testosteron är grunden. De har både muskeluppbyggande(anabola) och förmanligande(androgena) effekter. Testosteron är ett könshormon som hos mannen bildas i testiklarna och som hos kvinnan bildas i äggstockarna. Dock betydligt mer hos männen!
    I medicinska sammanhang förskrivs testosteron som ersättningsbehandling (substitution) vid testosteronbrist.
    Typiska kännetecken vid missbrukande av AAS:
    • Snabb viktökning
    • Ett svullet och plufsigt utseende
    • Hudbristningar
    • Kraftigt akne
    • Krympande testiklar
    • Förändrad sexlust och förmåga - ökad i början av kur minska eller helt upphöra efter avslutad kur
    • Tränings- kroppsfixering
    • Svängningar av ökad eller minskad självkänsla
    • Humörsvängningar - nedstämd, upprymd, irriterad och aggressiv
    • Sömnproblem - ökad, vakenhet, vänder på dygnet
    • Undanflykter och bortförklaringar
    Biverkningar
    Psykiska:
    • Aggressivitet
    • Depression
    • Maniska tillstånd
    • Panikångest
    • Psykoser
    • Sömnstörningar
    Fysiska:
    Minskning av HDL kolesterolet (det goda kolesterolet) och ökning av LDL kolesterolet (det onda kolesterolet) Håravfall
    Akne
    Män:
    • Bröstkörtelförstoring
    • Potensproblem
    • Minskade testiklar
    • Testikelsmärta
    • Förändrad spermaproduktion
    • Prostataförstoring
    • Nedreglering av den egna könshormonproduktionen
    Kvinnor:
    • Maskulinisering
    • Menstruationsrubbningar och minskad fertilitet Livmodersförändringar (cystor, deformarad livmoder)
    • Ökad kroppsbehåring och hårväxt i ansiktet
    • Håravfall på skallen
    • Basröst pga tillväxt av struphuvudet
    • Förminskade bröst
    • Klitoristillväxt ( upp till 100 %-500 %)
    • Manligare kroppsformer
    • Risk för skador på foster
    Källor: dopingsjouren.se

    Trööööt!

    Känner mig helt mörbultad efter idag! Väldigt lite sömn och en hel del jobb! Somnade kring 0600 och började jobba 1230, visserligen ett litet tids spann men man blir bra sliten ändå! Både frukost och lunch blev galet fel! Japp låter som ett I-lands problem detta! Fy fan vad jag gnäller! Skärpning!!!! Nu blir det hem och sova! Har bloggat galet dåligt! Imorgon är det dags för Johanna att ösa på med träningen! så då kör vi! Återupptar blogg livet!!

    Johanna is back!!

    Johanna har varit sjuk och bortrest nu ett tag och ledsen att ni inte kunnat följa hennes resultat ännu! Men nu är hon åter igen tillbaka och redo att köra 110 % :)
    Körde vårt första pass igår. Eftersom hon har varit sjuk och inte tränat på ett tag så tog vi "lite lugnt"!
    Körde ett cirkel pass med fokus på ben och mage! Det var galet varmt i gymet men som tur är har vi installerat en vindmaskin som man kan svalka sig framför :) hehe jaja jag vet va fan installerar vi en vindmaskin för?? Vi satsar på allt eller inget principen ;)
    Men som sagt.........
    Nu ska ni få följa hennes träning genom hela förändringen :) Hon kommer att köra stenhårt från och med nu! 2 pass med mig i veckan inklusive 2-4 pass själv!
    Kommer gå sjukt bra detta!
    Nu får ni heja på henne ;)

    Triceps + Biceps

    Gårdagens pass blev riktigt bra :) Kände att jag fick ut maximalt utav min träning!!!
    Man behöver inte alltid köra extremt tungt för att bygga, utan det handlar om att hitta kontakt med muskeln!
    Det var exakt vad jag kände att jag fick igår, har nog aldrig fått så bra kontakt med biceps och triceps samtidigt :)
    Mitt pass:
    Superset 1:
    Frenchpress 3 x 10
    Bicepscurl med hantlar 3 x 10
    Superset 2:
    Triceps pressdown 3 x 10
    Bamsecurl 3 x 10
    Superset 3:
    Triceps pressdown med snöre 3 x 10
    Biceps curl i Cable cross/ rak stång 3 x 10



    Nu ska man få dessa seniga armar att bli större :)

    Idag blir det ett intestivt pass av Biceps och Triceps. Kommer köra X antal övningar med endast superset i programet. Skriver mer om vilka övningar jag utfört innan lägg dags ikväll :)

    See ya!!!

    KEEBBAAKAAA

    Guten Morgen, meine lieben Freunde!

    Har precis haft en kund nu på World Class Vasastan. Så nu blir det en ordentlig powernap! Ser redan fram emot lunchen :) Kommer lagas lax i mängder :)

    Ligg inte och lata!!!

    Japp det var min lektion idag! Låg i sängen lite för länge idag så dagen blev otroligt stressad! Skulle hinna med 1 möte, ha PT kunder, träna själv och reka inför lite utomhus träning! Men hann fan ta mig med allt :) Lite stolt blev jag! Stressig dag och sent träningspass gick verkligen inte ihop! Blev inte det bäst passet jag gjort, men fick iaf lite träning gjort! Så imorgon blir det skärpning. Men nu är det dags att lägga sig då jag har en kund kl 0800 imorgon bitti!
    Lite TRX träning kommer här :)
    Övning 1
    Hehe hade inte dom snyggaste strumporna dock, men vem bryr sig :p
    Övning 2
    Övning 3

    I´m Singing Halleluju

    Mer eller mindre iaf tror inte att mina grannar vill höra min sångröst! Vaknade 07:20 och skulle åka till läkaren och sen när jag sitter på bussen på väg in till min Läkare på Stockholm Heartcenter så ringer sjuksyrran och meddelar att jag inte behöver komma för att det finns så ont om tid och läkaren istället ringer mig :p FAN kunde jag inte legat hemma i min underbara säng istället då :p Jaja nu e jag tillbaka i sängen för att njuta lite efter att ha jobbat non-stop hela sommaren! Idag blir det matlagning på riktig Kock nivå sen bär det av till gymet för både egen träning och att träna andra :D
    Ses på WC Vasastan!!

    Bortskämd, variation, fest, vänner och sista dagen sjukhuset!

    Japp man har ta mig fan jobbat arslet av sig denna sommar! Blev mer än planerat, men det är bara att bita ihop!
    Igår bestämde vi oss för att träffas hemma hos mig ett par grabbar (Philip, Brosk, Gustav, Johnny, Giacobbe och Jag) och njuta av lite dricka och snacka skit! Blev mycket trevligt. Sen så bestämde vi oss att dra oss vidare till Café Opera och njuta lite av efterfesten på The Voice event. Blev en mycket lyckad kväll, glada människor, många vänner och bekanta. Sen bar det av till McDonalds med grabbsen och sen hem till sängen för att vakna upp och jobba sista kvällen på Sjukhuset :) Va en väldigt behövlig kväll, få komma bort lite från allt jobbande! Men nu är det 100 % träning som gäller och 100 % Fokus på PT jobbet! Underbart när man känner att jobbet inte känns som ett jobb eller en plikt utan bara något som man älskar att göra! Kan inte vara bättre :) Ytterligare en positiv sak denna vecka är att jag med största Sannolikhet får tillbaka mitt flygcert =) Här ska det flygas!!!!!!
    Lite bilder från gårdagen:
    Jag och Ida på Cafét
    Brosk
    Philip har allt han behöver iPhone och kameran redo!
    Tappade bort Brosk under kvällen men vi fann honom här :)
    När jag vaknade upp på morgonen var jag riktigt jäkla trött!!! Men jag vaknade upp till detta nedan!!!!
    Fan vad fint med frukost buffé! Kan verkligen säga att jag rekommenderar Cobbe som inneboende, kanske om någon är snäll kan jag sälja honom för 2 milj kr ;) Nae detta går fan inte att sätta pris på!
    Hur fan ska man klara sig nu då när han ska flytta??? Har blivit lite bortskämd må jag säga :p

    Är på suukuuset!

    Japp Jobbar min sista dag på sjukhuset idag! Har inte hunnit blogga något, nu då när jag tänkta lägga ut lite bilder från gårdagens äventyr så visade det sig att mitt batteri på datorn var heeeelt DÖTT! FAN!
    Men men lovar att blogga när jag kommer hem ikväll :) Så håll lite utkik :D


    Flaggan video!!

    Har fått en fråga kring vad man behöver vara stark i för att kunna göra "flaggan" som den kallas!
    Svårt att säga vad man behöver vara stark i, "nästan lättare att svara på vad man ""inte"" behöver vara stark i"!!
    Det krävs teknik/koordination, uthållighet och styrka på en och samma gång!
    Bästa tipset jag kan ge är att träna hela bålen (typ plankan, sido plankan, hela ryggen, ink axlar) Men som sagt det är en koordination av alla muskler som jobbar samtidigt och öven höfböjaren och rumpan! Börja med att försöka dig på det lite då och då så kommer dina muskler att samarbeta mera! Till slut kommer du klara längre och längre!
    Titta gärna och begrunda videon som jag länkat till min Facebook sida!!!
    http://www.facebook.com/video/video.php?v=459386536549

    TRX pass!

    Har inte känt mig 100 %-ig idag så det blev ett ganska lugnt pass med TRX:n med ganska enkla vinklar att arbeta med! Har en liten plan att lägga upp ett litet program med TRX bandet så ni alla får se hur underbart träningsredskap det är :)
    Kommer inom kort :p
    Japp idag blev det en del bål styrka med TRX bandet iaf! Körde mycket stabilitet och uthållighet!
    Är ingen idé att skriva namnet på de övningar jag gjorde, då detta är väldigt nytt för vissa! Utan passar på att presentera så många övningar som möjligt i veckan som kommer istället!


    Nu blir det solning och sen MAAAATTTTT!!!

    TRÖÖTTTT!!!

    Ja fy fan är galet trött! Hatar att stöta på problem det första man gör på morgonen! Som ni förstår har jag då gjort det men nu är det fixat och ihop packat och skickat till...... ja vem fan vet vart :p
    Åt en underbar frukost nu på morgonen! Äggröra med paprika, aubergine, bacon, purjolök svartpeppar, lite fling salt och sen lite tomater! Till det blev det en smoothie av Kesella, mjölk, kanel, Kiwi, Mango, Banan och dadlar :D Ja kan tyckas vara en Häxblandning men det är galet gott :)
    OFF TO WORK!!!!!
    Se ya all in the ghetto Vasastan!!!

    Vilo position nu för tiden :)

    Hade en liten pause mellan kunderna idag så vi gick ut och lekte lite på gatan utanför World Class Vasastan!!

    Djup snögång!!

    Lovade att lägga upp övningen som jag valde att kalla Djup snögång till en undrande!
    Denna övning bör man endast använda stången första gången man använder den!
    Varför ha stången ovanför huvudet och inte bakom huvudet?
    Jo för om man har stången ovanför huvudet krävs det ännu mer av din bålstabilitet och balans!

    Utförande:
    1. Starta på knä
    2. Ta fram höger fot och ställ dig upp därifrån
    3. Gå ihop med benen som när du står normalt
    4. Sätt ner höger ben och jobba excentriskt med vänstra benet
    5. Gå tillbaka till utgångs position
    6. Nästa gång du gör rörelsen börjar du istället med vänster osv!!

    Helvetes trappan!

    Börja med att lägga ut 3 olika step-brädor på olika nivåer, placera dom så det bara blir högre och högre. Sista steget så placerar du en bänk! Tanken är att göra utfall hela vägen och sen återvända för att göra det nedför också. Upp och ner för trappan räknas som ett varv, kör gärna 3 varv x 3 beroende såklart på vikterna du använder dig av! Om du känner dig stark placera en skivstång på axlarna eller gör det svårare och håll skivstången med raka armar ovanför huvudet (kräver mkt mer balans). Viktigt att hålla ett stabilt buktryck hela övningen! Hur du bygger trappan är helt upp till dig och hur svårt du vill göra det!
    Inte det bästa utfalls steget men är ganska slut här redan efter ett helt benpass :p

    Booooooom Vilken benträning :)

    WOW vilken dag, har verkligen hunnit med massor trots att jag låg och drönade i sängen allt för länge!! Helt underbart att vara tillbaka och kunna köra ben! Kommer dock ha världens träningsvärk imorgon :p Detta körde jag idag:
    • Helvetes trappan 3 fram och tillbaka x 3
    • Omvända finnen 4 x 12 + 10 kg
    • Djup snögång 3 x 12 + 45 kg
    • Stepups med ett ben på bänk 3 x 8 + 30 kg
    Kommer att presentera Djup snögång på fredag! Kommer inte att vara hemma på hela dagen imorgon så det blir lite svårt att lägga ut bilderna då!
    Men idag kommer jag iaf att presentera Helvetes trappan :) Älskar den övningen! Kommer presentera den ovanför detta inlägg så varsågod att ta en titt :)

    Dagen som skulle bli lugn!!!!

    Vaknade i morse och tänkte fan vad underbart, kan bara ta det lugnt och njuta! Men ack så jäkla fel man hade! Har precis inhadlat viktiga saker till företaget som jag kommer att hålla i! Kommer absolut inte lämna World Class om ni tror det! Älska att ha vänner att jobba med och inte bara själv! Har många bollar i luften! Kontraktskrivningar, designa en blogg, Skapa hemsida, möten att gå på osv! På det har jag mer eller mindre 2 heltids jobb. Dock bara i 1 vecka till! Sånt här kostar ju lite pengar med därav allt jobbande! Ni får hålla ögonen öppna för personlig träning, utomhus träning och kostrådgivning som kommer gå under namnet Nordic Personal Training! Sen en annan sak, blogga är ta mig i visdoms tanden skit kul! Försöker verkligen hinna med att skriva om träning osv! Tanken är att ni ska kunna följa dessa personer och deras utveckling: Ida ( en jänta Om älskar dans, tidigare hamstring skada, www.finest.se/idawarg Johanna (tidigare pt kamps deltagare) Linn (kommande pt kamps deltagare) Soki (Ska springa NY marathon) sen självklaert min egna träning!

    Åter i gymmet, Sen expolderar vi på Råsunda stadion!!!

    Som sagt kommer nog inte hinna skriva sen direkt efter passet. Ska träna med Andreas idag, besök gärna hans blogg med! Eftersom våra program just nu ser ganska olika ut så kommer vi få improvisera lite, kommer nog med största sannolikhet att köra axlar!!
    Blir det att gå på matchen kommer ni det garanterat att komma bilder därifrån ikväll :)
    Ta jätte gärna en titt på Ida´s blogg där hon tränar för fullt :D


    C ya

    Gårdagens biceps och tricepspass!

    Körde ett av mina favorit pass igår, biceps och triceps.
    Följande övningar gjorde jag:

    Triceps:

    Dips (mellan 2 bänkar)
    Triceps pressdown
    Frenchpress med Z stång


    Biceps:

    Bic. drag i Freedom trainer (kommer lägga upp en bild på denna övningen)
    Bic. Curl rak stång
    Hammer curl

    Supersetade de första två övningarna i varje muskelgrupp. Sen körde jag STD (standard) på de de sista övningarna på varje muskelgrupp!







    Galet ryggpass!!

    Körde idag ett ryggpass med Johnny King. Blev ett riktigt härligt sådant och vi körde på riktigt bra på ryggen. Finns inget härligare än att känna sig helt slut efter ett pass! Snacka om att man tömde ut sig totalt iaf!!!
    Dagens ryggpass:
    Chins 8 rep á 10 kg extra x 5 set
    Superset 1:
    Hantelrodd 3 set
    Stående stångrodd 3 set
    Superset 2:
    Latsdrag 3 set
    TRX High backrow 3 set
    Sittande rodd 3 set
    Utgångsposition för TRX High-back row

    Till er alla som vill bli Personlig tränare!!! Pt-school is the shit!!!



    Tänkte göra lite reklam för Europas BÄSTA Pt utbildning :) ´
    Jag själv har gått steg 1 och steg 2 på Pt school och det var en helt fantastiskt utbildning. Man kan också gå något som heter steg 3 som är placerad lite på sidan om huvudutbildningen. Lärarna var gryma och visste vad dom snackade om! Materialet var väldigt komplett.
    På Pt skolan går man lite djupare in i varje ämne än vad alla andra pt utbildningar gör. Det extra som pt skolan erbjuder har gett mig enormt mycket nu när jag jobbar som Personlig Tränare. Pt skolan är lite dyrare än alla andra, men det är det värt. Man får verkligen kvalité för pengarna!

    Lärarna heter:

    Pernilla
    Mats
    William
    Kristian
    Niklas
    Jonas


    Dessa personer har verkligen gett en massor av stöd när jag var klar och börjat jobba som pt. Har man frågor eller funderingar kring en kund så hjälper dom en så otroligt mycket!
    Finns inget negativt alls att säga om skolan! Fräsha lokaler, bra utb material, bra lärare osv, skolan är ta mig fan komplett!!!! Denna utbildning ger dig även ett bevis på att du blivit en Licensierad Internationell Personlig tränare!! 
    Efter avslutad utbildning finns en rad olika specialist utbildningar som man kan gå!! Titta gärna in på deras hemsida!!

    http://www.pt-school.com


    Kristian Berg (stående) och Mats Hellsten (liggande) visar på ett exemplariskt sätt hur man stretchar Ilipsoas!


    Planer som går åt H****te!!

    Japp hade tänkt att jag skulle blogga på heltid och jobba med Pt men va fan, när man kommer till jobbet på sjukan så står det i schemat att jag jobbar till den 15:e. Jajajaja bara att köra på så kommer det mera igen helt enkelt :p
    Börja fan inte tröttna på mig bara! Lovar att ösa på fullt med info snart :)
    Love ya!!

    Veckans övning!

    Hantelpress:
    Denna övning tränar hela bröstmuskeln. Den har gett mig en väldigt bra utveckling av mina bröstmuskler!
    Denna övning är även ganska tekniskt svår. Att göra denna övning själv helt första gången man tränar är inte det bästa, utan ta hjälp av en Personlig tränare eller en erfaren person i gymet!
    Agonist:
    Pectoralis
    Synergist:
    Deltoideus clavicularis (främre axel muskeln)

    Att tänka på:
    • Håll sänkta skuldror
    • Försök att hålla armbågen strax nedanför axelleden.
    • Hantlarna ska pressas rakt upp emot taket.
    • Se till att inte få tippning in eller utåt. Undvik även att låta hanteln tippa framåt eller bakåt. Om den gör det föreligger stor skaderisk och överbelastning.
    • Ha neutrala handleder.
    • Rörelsehastighet 2 sek koncentriskt och 4 sek excentriskt.
    • Ha en anspänd mage under hela övningsutförandet, ländryggen får inte lätta från bänken (pga skaderisk). Om det känns bättre kan man placera fötterna på bänken.
    Bra info:
    • Övningarna som visas sker på eget ansvar.
    • Ta gärna hjälp av en Personlig Tränare på det gymet du tränar på.








    Working after work!

    Är galet seg nu ikväll efter att ha jobbat på sjukhuset, inte för att det har varit jobbigt utan att det har inte funnits något att göra!!!
    Imorgon blir det dags att jobba från 07 till 15 och efter det drar jag till jobbet på World Class och tränar därefter själv. Har bara 4 dagar kvar på sjukhuset nu sen blir det fullt ös med Pt jobb!
    Kommer att starta eget på sidan om World Class alldeles strax med för er som är intresserade. Kommer med mer info kring det sen! Har ni nu redan lite funderingar på att skaffa Personlig Tränare kan ni maila mig på: [email protected]









    Kort kort utekväll :)

    Var en trevlig kväll ikväll, träffade mina vänner Philip och Jennifer och sen slog vi oss samman med några andra vänner på Laroy. Innan det träffade jag också Ida Warg, var väldigt roligt att träffa henne ute!
    Blev en tidig hemgång och det känns galet skönt + att man varit nykter hela kvällen, underbart!
    Nu e det hopp i säng!!!
    Tuudiiluu

    RSS 2.0